30 září, 2022 Novinky Žádné komentáře

Máme za sebou první měsíc ve školce a byl to měsíc plný novot. Začínáme nově na zahradě školky, ráno si pěkně pohrajeme na písku a pohoupeme se. Když flétnička zapíská, utíkáme se na kroužek pozdravit s vílou Lesinkou a ostatními kamarády. A na kroužku tancujeme a říkáme si básničky. Teď v září to byly básničky houbové, makové a jablíčkové, protože jablek máme plnou zahradu a hub plný les.

Ze zahrady vyrážíme prozkoumávat les na všechny strany a hledáme nové trasy. Moc rádi si hrajeme u vývěru, tam je rovná cesta, ze které si děláme taneční parket. Taky se vydáváme vzhůru do kopce na skalky a zpět do mlýna kolem zvířátek.  

Odpoledne vyrábíme, třeba koláže hub z barevných papírů, meče ze dřeva, nebo obrázky tisknuté tiskátky z brambor. A taky jsme si upekli slaďoučké muffiny z našich jablíček a voňavou makovou buchtu, ptáček čížeček nám v písničce prozradil, jak se mák seje, pleje a baští. A taky nás přišel navštívit skřítek Rozekvítek, kamarád víly Lesinky, který nám přinesl poslední letní pozdravení.

Zbytek léta jsme si užili i na louce za mlýnem, kam za námi dojel pan včelař a dovezl nám ukázat svoje včelky a my se na ně nemohli vynadívat. Ochutnali jsme sladký med a vyzkoušeli si včelařské náčiní.

Ale létu už odzvonilo, podzim klepe na naši lesní bránu, sluníčko slábne. To je čas, kdy každý rok přiletí do jeskyně Pekárny drak, a my se ho vydali přemoci. Ráno jsme si poslechli příběh o statečném Michaelovi a pak jsme se po jeho vzoru vydali vybojovat kouzelné předměty. Museli jsme projevit velkou odvahu – proběhnout pod točícím se lanem, jít poslepu po provázkové cestě a poslepu taky ochutnávat různé věci (naštěstí to nebyli hadí ocásky ani slimáci, ale křížaly, sušené švestky i želé). Všechno jsme společně zvládli a nakonec se každý sám nebo s kamarádem vypravil vyzbrojen kouzelnými předměty do jeskyně za drakem. Kouzlo fungovalo, drak spal a ještě nám nechal jablíčka a muffiny. 

Už se těšíme, co nám přinese říjen – jistě barevný les a nová dobrodružství.

Written by Lesinka